fbpx
Als je echt iets wilt vind je altijd een weg (2)

De sleutel tot succes ben je zelf!

Als je echt iets wilt vind je altijd een weg.

En als je iets niet wilt vind je altijd een excuus!

Een persoonlijke ervaring die dit bevestigd is het feit dat ik al jaren de wens had om vanuit Q4All ook online trainingen op het gebied van lean en kwaliteit aan te bieden. Er was echter altijd een excuus om dit niet te doen, de techniek was te moeilijk, geen tijd vanwege andere opdrachten, onbekendheid met video’s en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu was ik het afgelopen jaar langere tijd uitgeschakeld door een auto-ongeval. Dit maakte dat het nodig was om de dingen anders te gaan doen. Tijdens de zoektocht naar hoe dit in te vullen zag ik op social media een aantal keer iets over de Harada methode voorbij komen. Deze methode trok mijn aandacht.

De boodschap is:  de sleutel tot succes ben je zelf!

In essentie gaat het om de vraag in welke mate je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en hoe zelfsturend je hierin bent.

Dat is makkelijk gezegd maar hoe doe je dat dan?

De harada methode, ook wel de menselijke kant van lean genoemd, kan je hierbij helpen. De Harada methode overwint het achtste type waste, namelijk “skills/onbenutte creativiteit”. De Harada methode helpt een duidelijke weg uit te stippelen om je doelen te bereiken. Het geeft een eenvoudige structuur met een goede mix in taken en routines. De essentie van de methode is zelfsturing. Met deze methode is het gelukt om in 4 maanden de q4all-academy op te zetten. Door te methode in te zetten had ik focus op de juiste acties en routines die nodig waren om het doel te bereiken en tegelijkertijd in balans te blijven. Een mooi voorbeeld dat je zelf de sleutel tot succes bent. Persoonlijk en met je team.

Hoe werkt de methode?
De Harada methode bezorgt je een stap voor stap aanpak om je persoonlijke doelen te bereiken en successen te boeken.
De methode werkt met 5 basis formulieren:

 1. Formulier analyse zelfsturing. Een formulier met 33 vragen voor zelfsturing. Een beoordeling van jezelf over jouw mate van zelfsturing.
 2. Lange Termijn Doel formulier. Het basisdocument voor de vastlegging van je doel, de voordelen die het oplevert, de bevindingen van je zelfanalyse en je actieplan.
 3. 64-Takenkaart/36-takenkaart. Het document om deelgebieden vast te stellen en de taken en routines voor je doel te definiëren.
 4. Routine checklijst. Een dagelijkse checklijst om sterke gewoonten te kweken.
 5. Dagelijks dagboek. Een plannings- en reflectietool.

De methode bestaat uit de volgende stappen:

 1. Doel; kies een doel.
 2. Drijfveer; onderzoek wat je drijfveer is en begrijp waarom je je doel wilt realiseren.
 3. Analyse;  voer een zelfanalyse uit door naar je successen en mislukkingen in het verleden te kijken. Houd hiermee je sterktes vast en bouw ze uit en elimineer je mislukkingen.
 4. Actie; maak een actieplan.
 5. Uitvoeren; voer je actieplan uit en reflecteer dagelijks.

In je acties neem je de 4 gebieden mee waarmee mensen te motiveren, dit zijn: geest(drift), vaardigheden, fysieke conditie en dagelijks leven. De acties bestaan uit taken en routines. Dit zorgt ervaar dat je je doel realiseert en tevens in balans blijft.

De methode wordt ingezet om:

 • Succesvol te zijn in je leven.
 • Stappen te maken in je persoonlijke ontwikkeling.
 • Het beste uit jezelf te halen.
 • Om als leidinggevende effectief te coachen.
 • Persoonlijke-, team- en  bedrijfsdoelstellingen te verbinden.
 • Elke dag verbetering te realiseren.

De Harada methode is een persoonlijke reis van groei die je op weg helpt om je levensdoelen te bereiken, die werknemers leidt naar hun individuele doelen en organisaties tot hogere prestaties brengt.

Heb jij ook een doel wat je nu echt een keer tot succes wilt brengen?
Of wil je effectiever worden in het realiseren van je doelen?
Volg dan de Harada training waarin je stap voor stap de methode leert toepassen en vier begin 2019 het succes!

Kijk voor meer informatie op q4all-academy.nl

 

No comments yet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.